Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Sep. 2021

Video o 9. evropskem mladinskem cilju “Prostor in participacija za vse

S 1.7. smo vstopili v dolgo pričakovano obdobje predsedovanja Slovenije Svetu EU.

Slovenija je kot prednostno nalogo Predsedovanja Slovenije Svetu EU na področju mladine določila temo devetega evropskega mladinskega cilja  - Prostor in participacija za vse. To področje so opredelili mladi sami, saj je njihovo vključevanje v družbo pomembno za demokracijo.

Mladi potrebujejo varne in kakovostne prostore za izražanje in osebno rast, kjer se lahko svobodo združujejo in izražajo. Pri tem jim morajo biti zagotovljene vse človekove pravice. 

9. Evropski mladinski cilj v podciljih opredeljuje pomen participacije mladih na vseh ravneh odločanja, in omogoča, da mladi postanejo aktivni državljani v varnih in odprtih prostorih, kjer so jim zagotovljene človekove pravice in svoboda govora ter pridobivanje neformalnih izkušenj za njihovo samostojno življenje.

Organizatorji Evropske mladinske konference so pripravili video, v katerem so osvetlili pomen mladinske participacije in vključujočih ter odprtih prostorov za mlade.

Video si lahko ogledate na povezavi: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=qIii7Kjkj6o&feature=youtu.be 

Vir: uredništvo

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

14943

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino