Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Nov. 2018

Prehod mladih

Prehod iz izobraževanja v svet dela predstavlja velik izziv za vse mlade, še posebej pa za mlade s posebnimi potrebami, ki se pri iskanju ustrezne zaposlitve srečujejo s številnimi težavami.

Opolnomočenju mladih s posebnimi potrebami za vstop na trg dela je namenjen štiriletni projekt Prehod mladih, ki ga je letos pričelo izvajati 14 organizacij po vsej Sloveniji. Nastal je z namenom reševanja problematike visokega deleža nezaposlenih mladih s posebnimi potrebami, krepitve njihovih kompetenc in povečevanja socialne vključenosti. Pomembna cilja projekta sta povezati polje izobraževanja s trgom dela za opolnomočen prehod mladih s posebnimi potrebami iz šolanja v zaposlitev ter ozaveščanje in motiviranje delodajalcev za zaposlovanje te skupine mladih.

Sodelujoče organizacije se povezujejo z delodajalci, jim predstavijo mladostnikove želje, njegov načrt, morebitne subvencije in prednosti za podjetja, ki zaposlujejo ranljive skupine mladih. V projekt je trenutno vključenih od 400 do 500 mladih, starih do 29. let, z motnjami v duševnem razvoju, govorno-jezikovnimi motnjami, gibalno oviranostjo, dolgotrajno boleznijo, avtostičnimi motnjami, slepoto ter čustvenimi in vedenjskimi motnjami.

Več

Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

34491

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino