Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (2)
Datum objave: 12 Nov. 2018

Preoblikujmo skupaj

Projekt Preoblikujmo skupaj oziroma Preoblikujmo NVO je Sezamov primer dobre (mladinske) prakse vzpostavljanja 1. nadcikliranega mladinskega centra Mladinska postaja Moste in skupni projekt z Društvom konceptov, so.p. (Preoblikovalnica).

To je projekt, kjer ekipa Preoblikovalnice skupaj z mladimi in zaposlenimi delno ali celovito prenovi (mladinske) prostore po principih ponovne uporabe na njim najbolj uporaben, ljub ter cenovno dostopen način. Projekt izhaja iz prepoznane potrebe nevladnega sektorja in tudi javnih zavodov, po opremljanju in vzdrževanju lastnih prostorov, ki jih zaradi finančne podhranjenosti večinoma težko zagotavljajo. Preoblikovalnica nudi prenovo ali osvežitev prostorov, kjer skupaj z aktivno participacijo mladih in zaposlenih vzpostavi ali opremi vaš prostor od ideje do realizacije.

"Zame je bila izkušnja čudovita! Veliko sem se od ekipe (Preoblikovalnice) naučil, užival sem v razbijanju stvari, najraje pa sem seveda brusil. Imel sem priložnost delati stvari, ki jih rad počnem, vendar so te priložnosti zelo redke. Hvala vam, d’best ste!" E.R. (mlad udeleženec)

Bi tudi tebe zanimalo kreativno opremiti ali obnoviti prostore tvojega mladinskega centra multifunkcionalno in po principih ponovne uporabe? Kontaktiraj ekipo Preoblikovalnice na maja@preoblikovalnica.si ali na info@zdruzenje-sezam.si.

Projekt sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov razvoja in profesionalizacije in prostovoljstva.

Vir: Mladinska postaja Moste

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

48366

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino