Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 May 2021

Preživimo teden Evrope skupaj!

Soodločaj o Evropi.

Evropski parlament Slovenija vas vabi, da se v prihajajočih dneh pridružite pri praznovanju tedna Evrope, ki bo vrhunec doseglo prav na dan Evrope, v nedeljo, 9. maja, z zagonom Konference o prihodnosti Evrope, k sodelovanju v kateri ste vabljeni vsi! 

Kaj načrtujejo v tednu Evrope?

Studiu Evropa bodo v ponedeljek, 3. maja, ob 12. uri gostili spletno razpravo Kako svobodni so evropski mediji? z evropskimi poslanci in drugimi gosti. Spremljajte jo na njihovem Facebook profilu ali na Youtubeu.

V soboto, 8. maja, med 10. in 17. uro bo po ljubljanskih ulicah potekal Lov za evropskimi zakladi v organizaciji Mladinskega sveta Slovenije. Pridružite se mu lahko na vstopni točki pred Hišo Evropske unije na Dunajski cesti 20, kjer dobite začetna navodila.

Na dan Evrope, torej v nedeljo, 9. maja, se bo ob 14. uri začel otvoritveni dogodek konference o prihodnosti Evrope, javnega posveta Evropejcev o skupni prihodnosti. Spletni dogodek lahko spremljate v živo na najihovem Facebook profilu.

Zvečer istega dne, torej v nedeljo, 9. maja, ob 20.uri si lahko na drugem programu Televizije Slovenije ogledate zabavno oddajo Dan Evrope pri vas doma. Več o vsebini in nastopajočih izveste na tej povezavi.

V ponedeljek, 10. maja, ob 11. uri pa se znova dobimo v spletnem Studiu Evropa, kjer bodo v družbi izbranih gostov razpravljali o evropskem socialnem modelu za 21. stoletje in izzivih, s katerimi se spopadajo mladi v EU. Več o dogodku in sogovornikih izveste tukaj.

Konferenca o prihodnosti Evrope

Letošnji dan Evrope, kot rečeno, prinaša tudi uradni začetek konference o prihodnosti Evrope v Strasbourgu, ki je prva tovrstna odprta in vključujoča oblika posvetovalne demokracije. Njen namen je ljudem iz vseh družbenih okolij po vsej Evropi omogočiti večji vpliv pri določanju prihodnje usmeritve in politik EU. 

Vabijo vas, da že zdaj obiščete večjezično digitalno platformo za konferenco o prihodnosti Evrope in prispevate h gradnji svoje in skupne evropske prihodnosti. 

Vir: Evropski parlament Slovenija  

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

40715

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino