Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Aug. 2019

Približevanje znanosti skozi šport

V ponedeljek, 12. avgusta, je na Mariborskem otoku potekal Mednarodni dan mladih 2019, ki ga je organizirala EPEKA. Na njem so sodelovali tudi člani in prostovoljci Evropskega kulturnega centra Maribor. Prednostna tema letošnjega mednarodnega dneva mladih je bilo Preoblikovanje izobraževanja, zato so se odločili povezati znanost in kulturo s športom. Tako so prikazali, kako se lahko preproste in tudi kompleksnejše naravoslovne principe ne samo razloži, ampak tudi prikaže s pomočjo športnih aktivnosti. Prostovoljec, študent fizike je med drugim mladim prikazal, kako deluje koleno, zakaj lahko s kajakom plujemo po zelo plitki vodi in zakaj lažje plavamo v slani kot sladki vodi.

Mladim, ki jim je bila znanost predstavljena skozi šport ,so pokazali veliko zanimanja za takšen način izobraževanja. Organizatorji so prejeli veliko pozitivnega odziva in kar nekaj mladih je pripomnilo, da si želijo, da bi tudi v šoli na bolj praktičen način spoznavali znanost.

Vir in foto: Center eksperimentov Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

50026

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino