Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Oct. 2018

Pričakovanja mladih od trga dela

Mladinski svet Slovenije vabi vse mlade, da jim pomagate poiskati odgovore na vprašanje, kakšna so pričakovanja mladih od trga dela ter vaše predstave o lastni prihodnosti .

Na Mladinskem svetu Slovenije so v zadnjih letih pogosto naleteli na bolj ali manj strokovne članke in druge zapise o tem, kakšne naj bi bile današnje generacije mladih, ob čemer so pisci mladim radi lepili razne negativne etikete. Prav tako se pogosto srečujejo z vprašanji novinarjev in drugih zainteresiranih o tem, kakšna je današnja mladina - na kar pa si, ne glede na redni stik z mladimi, ne želijo odgovarjati brez neposrednih raziskav. Kljub brskanju po raziskavah zadnjih let, niso našli odgovorov na vsa vprašanja, zato so pripravili spletno anketo, v kateri lahko sodelujete tri ključne skupine mladih: študentje, nezaposleni in zaposleni mladi.

Za mlade, ki še nikoli niste bili redno zaposleni oz. samozaposleni:

- Študentje, ki ste vpisani na visokošolski študij in ste zaključili vsaj 1. letnik je anketa dostopna tukaj

- Vsi, ki še niste bili redno zaposleni je anketa dostopna tukaj

Za mlade, ki ste že bili redno zaposleni oz. samozaposleni je anketa dostopna tukaj.  

Če boš želel_a vedeti, kaj so pokazali rezultati ali pa bi želel_a v prihodnosti pri svojih študijskih obveznostih uporabiti podatke, ki jih bodo zbrali, se lahko obrneš na Mladinski svet Slovenije, kjer ti bodo pomagali z informacijami.

Več

Vir: MSS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

98784

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino