Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Mar. 2022

Pričetek priprav na letošnji Mavrični junij v Mariboru z vikend delavnico

Ekipa Maribora skozi rožnata očala napoveduje pričetek priprav na letošnji Mavrični junij v Maribor in vabi na vikend delavnico, ki se bo odvila 18. in 19. marca v prostorih MKC Maribor.

Ekipa Maribora skozi rožnata očala je lani v družbi stoterih podpornic in podpornikov zakorakala na drugi mariborski paradi ponosa. Po težkem obdobju so dokazale_i, da je skupnost LGBTQIA+ močnejša kot kadarkoli prej in da še naprej gradimo bolj enakopravno prihodnost. Za to je ključnega pomena podpora vsakogar izmed vas: vseh LGBTQIA+ oseb, ki s takšnimi in drugačnimi gestami vidnosti utirate prostor, aktivistk_ov, ki nas učite, da ima boj za pravice marginaliziranih oseb veliko različnih podob, prostovoljk_cev, ki neumorno soustvarjate programe MSRO in vseh drugih posameznic_kov, ki si vsak dan prizadevate za bolj vključujoči svet.

S sloganom "Skupaj svobodne_i" so poslale_i sporočilo, da gibanje za enakopravnost pripada vsem. Da bi ta duh ohranile_i, pozivajo vse zainteresirane, da pomagajo spisati naslednje poglavje. V marcu zato vabijo na vikend delavnico, na kateri se bodo pričele_i poglobljeno pripravljati na aktivnosti v mesecu ponosa. V okviru dvodnevnega druženja bodo skupaj iskale_i najbolj ključne potrebe skupnosti in razmišljale_i o lastnih vrednotah, ki nas vodijo pri delu. Pogovarjale_i se bodo o pomenih in podobah Pride-a, si izmenjale_i izkušnje in želje ter zbirale_i velike in majhne zamisli.

Cilj srečanja je snovanje Mavričnega junija, ki bo od vseh za vse, obenem pa na MKC Maribor želijo ponuditi prostor za neformalno, sproščeno druženje in povezovanje. Ob podpori ekipe Maribor skozi rožnata očala bo poleg tega še prostor za vprašanja in informacije.


Več o dogodku lahko preberete na tej povezavi, prijavni obrazec pa najdete na https://forms.gle/G8eS2sqQbZsVRoRp6.

Vir: MKC Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

48585

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino