Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Oct. 2021

PRIDOBIVANJE NOVIH PROSTOVOLJCEV NA ZAVODU MISSS

Na MISSS-u vsako leto septembra in oktobra pridobivajo nove prostovoljce, da se jim pridružijo pri izvajanju različnih aktivnosti v programu mladinskega centra Skupaj v skupnosti.

Mlademu damo priložnost, da se vključi v organizirano neformalno skupino, spozna delovanje organizacije na področju mladinskega dela in socialnega varstva, se pobližje spozna z različnimi ranljivimi skupinami, prevzame odgovornost za svoje vedenje, pridobi vpogled v življenjski svet drugih in si razširi socialno mrežo.

 Bodoči prostovoljci se lahko pridružijo različnim oblikam dela:

- Individualno delo (druženje z otrokom ali mladostnikom, nudenje učne pomoči, kvalitetno preživljanje skupnega časa, nudenje podpore …)

- Skupinsko delo (pomoč pri oblikovanju in izvajanju delavnic za mlade, spremljanje otrok in mladostnikov…)

- Administrativno delo (vnosi in obdelava podatkov, urejanje dokumentacije, skrb za promocijo)

- Pomoč pri organizaciji in izvedbi skupnostnih akcij.

Za prostovoljce vsako leto konec oktobra organizirajo dvodnevno usposabljanje, kjer posameznik pridobi potrebna znanja in veščine za delo s ciljno skupino.

Preko celega leta potekajo tematska izobraževanja in usposabljanja, ki dopolnjujejo prostovoljčeva znanja in izkušnje.

Prostovoljcem nudijo skupinske mesečne mentorske sestanke. Udeležba na rednih sestankih je del dogovora o prostovoljnem delu. Mentorski sestanki so za izvajanje prostovoljnega dela zelo pomembni, saj so namenjeni dilemam in izzivom, ki se pojavljajo pri izvajanju prostovoljnega dela, izmenjavi dobrih praks, deljenju medsebojnih izkušenj ter podpori mentorja.

Poleg skupinskih mentorskih sestankov imajo prostovoljci tudi možnost individualnih pogovorov, kjer se lahko še intenzivneje poglobijo v svoje delo in morebitne izzive.

Če se želite pridružiti super kolektivu in postati pomemben košček mozaika mladinskega centra, kontaktirajte Zavod MISSS ali pa se osebno oglasite v njihovih prostorih.

Vir: Zavod MISSS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

36475

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino