Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Sep. 2021

Pridruži se fokusni skupini za Youthland 19.27

Mladinski kulturni center Maribor išče mlade med 13. in 30 letom starosti za udeležbo v fokusni skupini v okviru projekta Youthland 19.27.

Bi rad_a pripomogel_a k razvoju mladinskih strategij na slovenski in evropski ravni? Pridruži se fokusni skupini o potrebah mladih v Mariboru v okviru E+ projekta, Youthland 19.27, ki jo gosti MKC Maribor.

Po kratki predstavitvi ciljev projekta in rezultatov analize vprašalnika, bodo udeleženci skupine debatirali o mladinskih strategijah, željah mladih ter položaju mladih v Mariboru.

Fokusna skupina traja 45 minut in poteka online preko spleta. V zahvalo za tvoje sodelovanje prejmeš praktično nagrado.

Termini fokusne skupine online:

  • torek, 14. 9 ob 18. uri
  • sreda, 15. 9. ob 19. uri
  • četrtek, 16. 9. ob 17. uri

K sodelovanju se lahko prijaviš tukaj. 

VEČ INFORMACIJ O PROJEKTU

Težave in potrebe mladih so vedno bolj kompleksne, globalne in raznolike. Njihovo prepoznavanje od mladinskih organizacij in mladinskih delavcev zahteva razvoj novih tehničnih in znanstvenih metod ter orodij. V okviru projekta »YOUTHLAND19.27«, ki ga izvaja konzorcij organizacij iz Portugalske, Romunije, Grčije in Slovenije, bomo zbrali primere dobrih praks za postavljanje diagnostike, strateško načrtovanje in vključevanje mladih v procese so-oblikovanja mladinskih programov.

Projekt, ki ga financira program Erasmus+ KA2 Strateška partnerstva, traja 16 mesecev. V tem času bo deset mladinskih delavcev vključenih v »Job Shadowing«, inovativen način učenja na delovnem mestu, ki omogoča izmenjavo načinov dela in dobrih praks. Prav tako bodo izvedeni sestanki in trening z namenom načrtovanja, preizkušanja in ovrednotenja zbranih strategij in dobrih praks ter tako izboljšanja kakovosti ukrepov na področju mladinskega dela in prilagoditev teh potrebam mladih.


Projekt je podprt s strani programa Erasmus+ Strateška partnerstva (KA2), nosilec je PSIENTIFICA (Agueda, Portugalska), partnerji pa: MKC Maribor, KEDITH (Solun, Grčija), PONT Group (Cluj-Napoca, Romunija), Fundação Bracara Augusta (Braga, portugalska) in Município de Cascais (Cascais, Portugalska).

Vir: MKC Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

86957

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino