Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Feb. 2019

Pridruži se pobudi Tokrat grem volit

Volitve v Evropski parlament bodo v vseh državah članicah EU organizirane med 23. in 26. majem 2019, v Sloveniji bodo predvidoma potekale v nedeljo, 26. maja

Z volitvami v Evropski parlament soodločamo o smeri, v kateri bo naslednjih pet let delovala evropska politika na različnih področjih, kot na primer mednarodna trgovina, varnost, zaščita potrošnikov, boj proti podnebnim spremembam in gospodarstvo. Evropski poslanci oblikujejo novo zakonodajo, ob enem pa tudi skrbijo za demokratični nadzor drugih evropskih ustanov, na primer Evropske komisije.

Z volitvami imamo vpliv tudi na izvajanje politik in projektov, ki neposredno vplivajo na naše življenje. Kako je Evropa prisotna v vašem kraju in kakšen vpliv ima na naše službe, zdravstvo, potovanja, varnost, potrošniške izbire in socialne pravice? Kaj je EU naredila za nas lahko preveriš na spletni strani Kaj Evropa počne zame.

Vsak izmed nas ima svoje razloge, zakaj se je evropskih volitev smiselno udeležiti. Najbolj pogoste so zbrali tukaj.

Kaj lahko narediš?

Več o delu Evropskega parlamenta in vse o volitvah:

Kaj delata Evropski parlament in EU?

Vse, kar morate vedeti o evropskih volitvah 2019

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

72764

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino