Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Nov. 2020

Pridružite se vseslovenski akciji »Nasmeh na obrazu in iskrice v očeh«

Se razveselite, ko doma odprete poštni nabiralnik, kjer poleg reklam in računov najdete še kakšno pismo, voščilnico ali kartico?

Veliko starejših ljudi, ki bivajo v domovih za starejše po Sloveniji, je pogosto osamljenih in marsikdo nima nikogar, od katerega bi lahko prejel kakšno toplo misel. Z vašo/našo pomočjo, srčnostjo in kreativnostjo je lahko drugače.

Da bi čim več starostnikom narisali nasmeh na obraz in prižgali iskrice v očeh, so v DEOS Centru starejših Notranje Gorice tudi letos organizirali projekt ”MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE”, katerega cilj je zbrati 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starostnikov.

Kako lahko sodelujete?

Prosijo vas, da napišete kratko pismo ali voščilnico z lepimi željami in pozitivnimi mislimi. Pomembno je, da je napisano na roke, črke pa morajo biti dovolj velike in berljive. Na voščilnico ali v pismo lahko še kaj prilepite ali narišite.

Prav vsako pismo ali voščilnica bo izročena posameznemu starostniku.

Voščilnice ali pisma s toplimi besedami napišete ročno in jih pošljete ali prinesete v dnevni center Skupaj v skupnosti, Zavod MISSS,  Kunaverjeva 2, med 9. in 15. uro, vse do petka 20. 11. 2020.  Na dnevnem centru bodo voščila poslali do organizatorjev akcije.

Vzemite si nekaj časa, ga preživite z bližnjimi in spišite nekaj toplih misli nekomu, kateremu se bodo ob prejeti pošti zasvetile iskrice v očeh, na obrazu pa se bo prikazal nameh hvaležnosti.

Mala pozornost resnično lahko doseže veliko veselje.

Vir:Zavod MISSS

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

26432

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino