Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Feb. 2020

Prihaja 11. Dan za spremembe - prijavi svojo akcijo!

Dan za spremembe je največja vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe svoje skupnosti. Slovenska filanstropija že vse od leta 2010 v začetku pomladi s sloganom akcije "Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI!" nagovarja prebivalce Slovenije, da zavihamo rokave in skupaj vsaj za en dan postanemo prostovoljci in prostovoljke.

Več kot 115.000 posameznikov je s številnimi akcijami, izvedenimi v okviru Dneva za spremembe, že spreminjalo zanemarjena igrišča v barvita mesta druženja, osamljene vsakdane v pomladni živžav, stari robi so namenjali novo rabo, z izmenjavo oblačil in predmetov pomagali šolskim skladom, premagovali osamljenost, širili spoštovanje in spodbujali sodelovanje ter prispevali k odpravi različnih oblik diskriminacije.

V okviru prihajajočega 11. Dneva za spremembe vas vabijo, da organizirate akcije, ki bodo namenjene trajnostnim razvojnim ciljem in prihodnosti, ki si jo vsi želimo.

Prijavi svojo idejo in se pridruži vseslovenski akciji Dan za spremembe! Čas za prijavo je do 20. marca 2020. Letos bo Dan za spremembe bo letos potekal v soboto, 4. aprila 2020.

V pomoč je Filantropija objavila priročnike za lažjo orientacijo:

Vir: Slovenska filantropija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

46125

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino