Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Aug. 2019

Prihaja festival Mladi levi

Mednarodni festival Mladi levi je eden najvidnejših letnih dogodkov zavoda Bunker, ki vsak konec poletja v Ljubljano pripelje najaktualnejše odrske ustvarjalce z vseh koncev sveta. Zaznamuje ga zahteven umetniški profil sodobnega progresivnega gledališča, še posebno pa je znan po odkrivanju novih talentov. Festival je prepoznaven po svojem ustvarjalnem in živahnem vzdušju, radovedni publiki in družabnosti.

Letošnja 22. edicija festivala bo med 24. in 31. avgustom 2019, želijo pa združiti umetnike, mislece in občinstvo "v osmih dneh vznemirljivih skupnih raziskovanj pod površjem, prehajanjem skozi različne plasti stvari in njihovih odnosov do družbe danes."

Del festivalskega programa se poigrava s temo čustvenega materializma, ki jo bodo tudi teoretsko razgrnili na mednarodnem forumu trans-making v okviru festivala.

V okviru festivalskega preddogodka pa že sedaj vabljeni na ulično razstavo tandema Eclipse, ki sta letos tudi festivalski umetnici. Na festivalu bosta predstavili razstavo z otvoritvenim performansom ob 20-letnici njunega delovanja, v okviru razstave v Ulični galeriji pa projekt Monstrum Nostrum: Udomačitev tujerodnih vrst v naših vodah. Otvoritev Ulične galerije bo naslednji torek, 6. avgusta ob 19.00 na Vegovi ulici v Ljubljani.

Celoten program najdete tukaj.

Vabijo vas, da teh devet dni preživite v njihovi družbi!

Vir in foto: Zavod Bunker

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

56809

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino