Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Apr. 2019

Prihaja Mladinstival!

Mladinstival je osrednji dogodek Evropskega tedna mladih 2019 (ETM) v Sloveniji. Tema letošnjega ETM je "Demokracija in jaz".

Evropski teden mladih bo, letos že devetič zapovrstjo, potekal med 29. aprilom in 5. majem 2019, Mladinstival bomo lahko obiskali 8. maja med 14.00 in 18.00 uro.

Organizator Mladinstivala, Zavod Movit, v luči osrednjega letošnjega gesla Evropskega tedna mladih sporoča, da imamo vsak dan priložnost, da vplivamo na odločitve, ki zadevajo vse nas. Glasovanje na volitvah (formalna demokracija), bodisi lokalnih, nacionalnih ali evropskih, je najpomembnejši izraz demokratične udeležbe, še zdaleč pa ne edini. Kar se zgodi ali dogaja med volitvami, je enako pomembno za delovanje demokracije.

Eno takih priložnosti ponujajo skozi obisk Mladinstivala, kjer boste skozi letošnji program lahko izvedeli, kakšni so učinki programa Erasmus+: Mladi v akciji na participacijo mladih, sledi ji interaktivna izkušnja participacije:  Choices of apocalypse, skozi katero se boste morali postaviti v namišljeno situacijo apokaliptičnega dogodka in za preživetje opraviti 30 izzivov, katerih cijl je priti na posebno ladjo, na kateri pa je prostor samo za omejeno število oseb. 

Program Mladinstivala 2019:

  • 14:00 - 14:30: Predstavitev učinkov programa Erasmus+: Mladi v akciji na participacijo mladih (dr. Tomaž Deželan)
  • 14:30 - 18:00 Choices of apocalypse– interaktivna učna izkušnja participacije (The Young Republic)

Če imaš tisto, kar potrebuješ za preživetje, ne čakaj s prijavo! Število mest na popoldanski aktivnosti je omejeno na 150 udeležencev, rok za prijavo je 25. april 2019 oz. do zapolnitve prostih mest.

Vabljeni!

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: Movit

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

67822

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino