Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Jan. 2021

“Prihodnost je v povezovanju! Nefiks karierni dan 2021”

Na 40 srednjih šolah po vsej Sloveniji bo v januarju 2021 že šesto leto zapored potekal Nefiks karierni dan. Zaradi izrednih okoliščin, ki jih je s seboj prinesla epidemija novega koronavirusa, se je preselil na splet. S pomočjo digitalne tehnologije pa bo prinesel delček Evropske unije v dom vsakega udeleženca.

Leto 2021 je leto slovenskega predsedovanja Evropski uniji, zato se v tem letu v okviru Kariernega dneva obračajo v naše širše okolje, ki ga predstavlja Evropska unija. Geslo letošnjega kariernega dneva je “Prihodnost je v povezovanju!” in sledi prizadevanjem Evropske unije po iskanju novih poti skupnega delovanja.

V okviru letošnjega digitalnega kariernega dneva se bodo pogovarjali o prihodnosti Evropske unije, pri čemer bodo sodelovali tudi pretekli in sedanji zaposleni v različnih evropskih institucijah, ki bodo mladim skozi pogovor omogočili vpogled v globino delovanja naše evropske skupnosti.  Z mladimi bodo klepetali tudi o temah kot so vpliv Evropske unije na življenja mladih, kako EU vpliva na študij in kakšne so napovedi za prihodnost, katere prednosti evropskega državljanstva lahko izkoristimo tudi sedaj, med pandemijo, ko ni srečanj, potovanja pa so omejena. Pogovor pa bo tekel tudi o temah, ki jih bodo načeli mladi sami. Goste in sodelujoče dijake bodo med seboj povezali moderatorji. Jan Nemec, eden izmed moderatorjev, pravi “da bo to zelo poučen in zanimiv dogodek”.  

Nefiks karierni dan se bo odvijal v okviru Kariernega tedna Mreže KROJ, ki bo potekal med 11. in 15. januarjem 2021 pod geslom “Moja digitalna karierna pot”. Dogodek financirajo Urad za mladino MOL, Urad RS za mladino in Ministrstvo za javno upravo.

Za več informacij na družabnih omrežjih (Facebook, Instagram) sledite Zavodu Nefiks ter spremljate spletno stran. Za dodatne informacije se obrnite na vodjo projekta Katarino Vetrih (katarina.vetrih@nefiks.si).

Vir: Zavod Nefiks

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

61434

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino