Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Apr. 2020

Prijave na mednarodni filmski festival This Human World so odprte

Mednarodni filmski festival o človekovih pravicah na Dunaju - This Human World (Ta človeški svet), je platforma kinematografske umetnosti in kritičnega diskurza, prostor srečanja in dialoga ter stičišče mladih inovativnih filmskih ustvarjalcev, lokalnih in mednarodnih. Predstavlja prvi avstrijski festival, ki je posvečen človekovim pravicam in hkrati enega največjih filmskih festivalov na Dunaju.

Vsakoletni tekmovalni program predstavlja filme, ki ozaveščajo in obravnavajo problematiko človekovih pravic in se osredotočajo na družbeno kritične teme. Prijava na tekmovalni program je odprta za filme vseh kategorij: fiktivne igrane, dokumentarne, animacije, eksperimentalne filme ter animirane in eksperimentalne kratke filme, ki so ali še bodo nastali po 1. januarju 2019.

Ena izmed štirih festivalskih kategorij je tudi sekcija Kratki filmi mladih na temo "Prihodnost je naša", ki je namenjena mladinskim temam, potegujejo pa se za nagrado, ki jo podeli žirija mladih ustvarjalcev.

Aktualni zmagovalec mladinske sekcije je slovenski ustvarjalec Marko Stupar, s filmom Together si je po mnenju žirije prislužil 1. nagrado. Lanskoletni izbor filmov z možnostjo ogledov nekaterih pa najdete tukaj.

Letošnja festivalska edicija bo potekala od 3. do 13. decembra, prijave pa so odprte do 30. junija 2020. Vse informacije glede pogojev, načina prijave in ostala navodila najdete tukaj.

Vir in foto: thishumanworld.com

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

98479

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino