Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 May 2020

Prijave za štipendije Univerze na Primorskem so odprte

Univerza na Primorskem (UP)  je objavila javni poziv za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada Univerze na Primorskem v študijskem letu 2020/2021.

Štipendijski sklad Univerze na Primorskem temelji na partnerstvu med Univerzo na Primorskem, občinami in gospodarstvom. Namenjen je nagrajevanju in spodbujanju najboljših študentov_k UP, ponudbi teh študentov_k delodajalcem_kam še v času študijskega procesa in zagotavljanju možnosti za zaposlitev študentov_k takoj, ko zaključijo s študijem. Cilj sklada je obenem spodbuda vseh študentov UP k čim boljšim študijskim uspehom.

Univerza na Primorskem s tem javnim pozivom vabi k prijavi na javni poziv in tako izrazijo svoj interes za vključitev v sklad. Vabljeni_e:

  • kandidate_ke za vpis v študijske programe UP 1., 2. ali 3. stopnje in
  • študente_ke, ki bodo v študijskem letu 2020/2021 vpisani v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje na UP,

Kandidati_ke za štipendijo izrazijo svoj interes na javni poziv z oddajo vloge. Z vključitvijo v sklad so izbrani kandidati_ke vključeni v posebno evidenco najboljših študentov_k UP in tako pridobijo možnost za sklenitev praviloma enoletne pogodbe o štipendiranju. Pogodbe o štipendiranju bodo sklenjene med UP, partnerji sklada (delodajalci_ke) ter študenti_kami, pri katerih bo obstajal vzajemen interes za sklenitev pogodbe. S podpisom pogodbe o štipendiranju se študent_ka zaveže, da se bo v primeru ponujene zaposlitve s strani partnerja sklada, po zaključenem izobraževanju zaposlil_a vsaj za toliko časa, kolikor je prejemal štipendijo.

Višina štipendije za študijsko leto 2020/2021 znaša 200,00 eur/mesec oziroma 2.000,00 eur na študijsko leto.

Roki za oddajo vlog: 15.5., 15.6., 15.7., 15.8., 30.9.2020.

Več informacij lahko najdeš tukaj.

Vir: L'mit
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81737

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino