Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Oct. 2019

Priložnost za mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdal sklep o finančni podpori za programa "Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2018, Fakulteta za tehnologijo polimerov (FTPO)" in "Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2018, Univerza v Mariboru (UM)". Skupna višina sredstev, namenjenih za prvi program je 1800 evrov, za drugi pa 142.480 evrov. Evropski socialni sklad v obeh primerih prispeva 80 odstotkov vrednosti. 

Študent FTPO lahko pridobi od 200 - 220 eur na mesec, pogoja za pridobitev sredstev pa sta:

  • prijava na razpis za študijsko izmenjavo in
  • v istem študijskem letu prejema državno štipendijo, denarno socialno pomoč, varstveni dodatek, otroški dodatek ali dodatek za velike družine. Za dokazilo velja Odločba Centra za socialno delo (CSD) o prejemanju enega izmed zgoraj naštetih socialnih transferjev.

Namen obeh programov je izboljšati vključevanje slovenskih študentov iz socialno šibkejših okolij na izmenjavah v tujini ter posledično povečanje mednarodne mobilnosti in pridobivanja novih kompetenc za potrebe trga dela. Študenti bodo pri tem lahko izboljšali svoje znanje jezika ter spoznali delo v drugačnem okolju. 

Izkušnja v tujini naj bi tudi povečala konkurenčnost študentov na trgu delovne sile, ko ti končajo študij. Bolj kakovostno in mednarodno odprto visokošolsko izobraževanje bo preko prihodnjega delovanja visokošolskih diplomantov na trgu dela posredno vplivalo tudi na internacionalizacijo drugih sektorjev družbe, so zapisali na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. 

Več informacij dobite na Ministrstvu za izobraževanje, zanost in šport ali omenjenih fakultetah.

Vir: Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

44088

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino