Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Jul. 2022

Priročnik BE A HERO za mladinske delavce

Priročnik za mladinske delavce z informacijami o prometni varnosti med mladimi, vožnji pod vplivom alkohola in kako ju povezati s pomočjo mladinskega dialoga.

Priročnik je nastal v okviru Erasmus+ projekta BE A HERO kjer so partnerji iz treh držav podrobneje raziskovali prometno varnost mladih in vožnjo pod vplivom alkohola ter kako ti tematiki približati mladim.

Prometne nesreče so med mladimi v svetu še vedno najpogostejši vzrok za smrtnost. Kljub temu je tema prometne varnosti v mladinskem sektorju slabo zastopana, mladinski delavci pa so za izvajanje preventivnih aktivnosti na področju prometa slabo usposobljeni.

Mladinske organizacije in mladinski delavci namreč prometni varnosti, ki je nedvomno pereča tema sodobnega časa in predstavlja ključen izziv prihodnosti, posvečajo premalo pozornosti. S priročnikov BE A HERO želijo to spremeniti in mladinskih delavcem ponuditi orodje kjer bodo pridobili ključne informacije za boljše poznavanje področja.

Kako to znanje prenesti do mladih, s katero metodo, prepuščajo bogatim izkušnjam mladinskih organizacij in mladinskim delavcem. Podrobneje so se osredotočili na dialog mladih (strukturiran dialog) z lokalnimi odločevalci za izboljšanje prometne varnosti in vožnje pod vplivom alkohola v lokalnih okoljih.

Dialog mladih vidijo kot metodo, ki lahko v lokalnih okoljih poveže ključne deležnike (mlade, lokalne odločevalce, mladinske centre in organizacije, Policijo in druge) k obravnavi tematike prometne varnosti mladih.

Priročnik lahko prensete tukaj: https://www.vozim.si/cache/documents/59fc168e294b911fd80153fd/Be_A_Hero_SLV.pdf

Partnerji projekta:

  • Zavod VOZIM, Mreža Mama (Slovenija),
  • Responsible Young Drivers, TOP-25 EUROPE (Belgija),
  • Associação Educativa Nacional de Inclusão e Inovação nas Escolas, Prevenção Rodoviária Portuguesa (Portugalska).
 Vir: Zavod Vozim

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

64121

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino