Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Mar. 2020

Priročnik Podpora mladim z avtizmom v mladinskem delu

Priročnik je rezultat Erasmus+ projekta "Podpora mladim z avtizmom v mladinskem delu" (mobilnost mladinskih delavcev, trening), ki je potekal v letu 2019 v organizaciji Centra za mlade Domžale. Namenjen je mladinskim delavcem in vsem, ki jih zanima področje avtizma in metode dela z mladimi z avtizmom.

Cilj projekta je bil pridobiti znanje in izkušnje pri delu z mladimi z avtizmom, spoznati njihovo specifiko potreb ter na kakšen način prilagoditi že obstoječe metode dela, da bodo v največji možni meri vključevala tudi mlade z avtizmom. Na treningu so bile uporabljene metode neformalnega učenja, s poudarkom na izkustvenem učenju.

Udeleženci so pripravili in izvedli delavnice za mlade z avtizmom, ki so zbrane v priročniku. Pri pripravi delavnic so imeli v mislih specifike Aspergerjevega sindroma (ovire v socialni interakciji in komunikaciji, težave pri razumevanju socialnega konteksta…), vendar so delavnice primerne za vse skupine. 

Priročnik je na voljo v tiskani obliki, v digitalni pa tukaj. Več informacij o projektu najdete na spletni strani Centra za mlade Domžale.

Vir in foto: Center za mlade Domžale

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

62134

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino