Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Nov. 2018

Priročnik projekta Združimo se!

Ob zaključku projekta Združimo se!, ki ga je izvajala Pekarna magdalenske mreže, je nastal priročnik v petih zvezkih, s pomočjo katerih se lahko mladi seznanite z delavskimi pravicami, participatorno ekonomijo in zadružništvom.

Priročnik sestavlja pet zvezkov, ki skupaj tvorijo logično celoto. Prvi zvezek je nastal ob koncu projekta in tako združuje krajše tekste in povzema namene projekta, prevod in povzetek Globalne študije zadružnega podjetništva mladih, opisuje trenutno stanje zadružništva med mladimi v Sloveniji, razdeluje kaj lahko koncept participatorne ekonomije doprinese zadružništvu in kako fab lab-i opolnomočijo skupnosti ter intervju o zadružnem gibanju kot gibanju družbene transformacije z Brunom Roelantsom, generalnim direktorjem Mednarodne zadružne zveze (ICA). Drugi, tretji in četrti zvezek predstavljajo modeli neformalnega izobraževanja mladih z navodili za izvajanje in vajami, kot so se le-ti izvajali skozi obdobje dveh let. V petem zvezku lahko preberete Pregled stanja prekarnosti mladih v Sloveniji, državne politike in zadružništvo kot alternativa.

Vir: Infopeka

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

51992

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino