Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Sep. 2021

Priročnik za upravljanje družabnih omrežij

Priročnik za upravljanje družabnih omrežij – strategija, orodja in praktični primeri za vsakega upravljavca družabnih omrežij je nastal v okviru projekta Nefiks karierne rešitve, ki ga izvaja Zavod Nefiks s konzorcijskimi partnerji Zavod MISSS in Središčem Rotunda.

Avtorica Zala Bricelj, digitalna strateginja in specialistka za uporabo sodobnih tehnologij za nastop na splet in družabna omrežja nam v  priročniku podrobneje predstavi upravljanje družabnih omrežij v osebne in poslovne namene in ima pet glavnih vodil:

 • Razumevanje načina delovanja digitalnega marketinga in družabnih omrežij za aktivno uporabo in promocijo.
 • Uporaba družabnih omrežij v namen (samo)promocije, prepoznavnosti in učinkovitega grajenja znamke in znamčenja (angl. Branding).
 • Prepoznavanje kompetenc in sposobnost vloge – poklica upravljavec družabnih omrežij.
 • Biti aktiven na področju vseživljenjskega učenja – svoje digitalne kompetence nadgrajevati in razvijati s primeri iz prakse in razumeti razlike med posameznimi omrežji, kanali in platformami, prek katerih se danes povezujemo, komuniciramo, sodelujemo in gradimo svojo spletno in medijsko pojavnost.
 • Upravljanje in uporaba družabnih omrežij v praksi za krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo in posledično večjo zaposljivost.
 • Priročnik je namenjen tako udeležencem usposabljanja Nefiks karierne rešitve: Manager družbenih omrežij, kot tistim, ki želijo izvedeti več o marketingu – kako deluje in kaj je potrebno za uspešno delo na tem področju. Opremljen je s teoretičnimi in praktičnimi primeri iz digitalnega marketinga, marketinga na družabnih omrežjih in vsebinskega marketinga. Vsebuje tudi nabor primerov in orodij, ki jih lahko uporabčja vsak, v osebne ali poslovne namene.

  Vsako poglavje v priročniku vsebuje tudi karierni in strokovni nasvet za iskalce zaposlitve za lažji vstop na trg dela, ki je označen s posebno ikono, da se bralci lažje orientirajo v posameznem poglavju in pri določeni temi.

  Priročnik je brezplačno dostopen na povezavi.

  Aktivnost je sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

  Vir: Zavod Nefiks

  Trenutno ni komentarjev...

  Komentirajte

  46681

  Omejitev znakov 740

  O portalu mlad.si             

  Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
  Kontakt:
  Urad RS za mladino
  Masarykova 16, 1000 Ljubljana
  T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
  Urad RS za mladino