Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Jul. 2019

Pristop k podatkom, ki temelji na človekovih pravicah

Na Vrhu OZN o trajnostnem razvoju je bila sprejeta Agenda 2030 za trajnostni razvoj, ki predstavlja zgodovinski dogovor mednarodne skupnosti za odpravo revščine, zmanjševanje neenakosti, zagotovitev napredka ter zaščite okolja za sedanje in bodoče generacije. V ospredju nove razvojne agende je tudi spoštovanje človekovih pravic in enakosti spolov ter zagotavljanje blaginje, miru in varnosti za vse ljudi in skupnosti. V ta namen in v podporo uresničevanju Agende 2030 so Združeni narodi objavili publikacijo Pristop k podatkom, ki temelji na človekovih pravicah - A Human Rights-Based Approach to Data.

Sklop načel, priporočil in dobrih praks je bil oblikovan tematsko: participacija, odprava razlikovanja, samo identifikacija, transparentnost, zasebnost in odgovornost. Publikacija bo v pomoč strokovnjakom s področja politik, statistikom, organizacijam civilne družbe pa tudi strokovnjaki za razvoj in zagovornikom človekovih pravic. 

Vir in foto: Združeni narodi

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

96736

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino