Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Dec. 2019

Program "eMCe plac ozavešča" se nadaljuje

Mladinski center Velenje je poleg Ministrstva za zdravje in Mestne občine Velenje glavni podpornik programa "eMCe plac ozavešča", ki ga izvaja kulturni mladinski klub eMCe plac.

Zametki tega programa so nastali konec leta 2016, ko so mladinski delavci ob razgovoru z različnimi mladimi in nevladnimi organizacijami ugotovili, da so mladi vse bolj izpostavljeni uporabi prepovedanih drog. Začeli so snovati program, preko katerega bi uporabnike ozavestili, ozaveščali in jim preko kreativnosti vzbudili kritično misel, tako pa zmanjšali tveganje, da postanejo uporabniki drog ali da bi razvili odvisnost.

V tem letu so je izvedlo več projektov, od natečaja za nove nalepke, kjer so mladi izbirali nove slogane (brezplačno si jih lahko prenesete tukaj), izdelali so koledar za leto 2020, kamor so uvrstili dvanajst glasbenih in filmskih zvezdnikov, ki so umrli zaradi škodljivega načina življenja (brezplačno si ga lahko prenesete tukaj), organizirali so pohod z baklami, curling turnir, povezali so se s projektom PLAYS Šaleškega študentskega kluba.

Kot pravijo mladi, je tovrstno druženje alternativa spletnemu druženju. V okviru projekta so organizirali okrogle mize, pogovore in izobraževanja. K sodelovanju so povabili nove ambasadorje, ki pomagajo mlade motivirati za bolj kakovostno preživljanje prostega časa, odkrivanje in razvijanje svojih potencialov, aktivno vključevanje v družbo ter uresničevanje svojih idej. Ambasadorji "eMCe plac ozavešča" so rokometaši RK Gorenja: Uroš Kuzman, Tanja Tajnik in Josip Križnič.

Program "eMCe plac ozavešča" je odziv na zaznani porast dostopnosti in uporabe drog med mladimi v lokalni skupnosti in prispevek k širšemu reševanju problematike.

Vir in foto: Mladinski center Velenje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

34308

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino