Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 15 Jul. 2020

Program Mladost na burji sklenil prvo leto delovanja

Program Mladost na burji je izviren in edinstven rezultat sodelovanja različnih lokalnih akterjev, ki so svoje znanje, izkušnje ter vizije delili z Občino Ajdovščina in Inštitutom za mladinsko politiko ter skupaj zasnovali program, ki nagovarja otroke in mlade.

V okviru programa Mladost na burji mladi izvajajo aktivnosti na štirih področjih: Moja skupnost, Moj prijatelj, Moje zdravje in Moj poklic. V občini Ajdovščina jih prepoznavajo kot ključne za ustvarjanje prijaznega okolja in za razvoj lokalne skupnosti. Pridobljene izkušnje otrokom in mladim pomagajo pri odraščanju v zdrave, aktivne in solidarne posameznike, sposobne prevzemanja odgovornosti zase, za svoje bližnje in družbo kot celoto.

V letošnjem šolskem letu se je v program Mladost na burji vključilo skoraj 1700 otrok in mladih, ki imajo stalno prebivališče v občini Ajdovščina ali pa se v občini šolajo. Naloge in aktivnosti, ki jih udeleženci opravljajo so zelo raznolike, izvirne in poučne, njihova zahtevnost se s starostjo vključenih stopnjuje.

S trudom, vztrajnostjo in odločnostjo so izziv uspešno izpeljali številni otroci, učenci, mladi, učitelji in strokovni delavci. Simbolično so v ožjem krogu povabljenih gostov s slepnim dogodkom 22. junija zaključili program Mladost na burji za leto 2019/2020, v čudovitem naravnem okolju Hiše mladih v ajdovskih Palah.

Župan občine Ajdovščina Tadej Beočanin je ob tej priložnosti mlade udeležence nagovoril: “Mladi ste z družbeno koristnimi aktivnostmi pridobivali kompetence in krepili pripadnost lokalni skupnosti pri ustvarjanju boljšega okolja za življenje in razvoj. Ponosen sem, da občina Ajdovščina premore mlade, ki si želite spreminjati svet na bolje…” in iskreno čestital vsem prejemnikom priznanj ter mladim zaželel vedoželjnosti in uspeha tudi v prihodnje.

Vir in foto: Inštitut za mladinsko politiko, Ajdovščina

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

39727

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino