Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Nov. 2019

Projekt "CQ is the new IQ"

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto se je udeležilo projekta "CQ is the new IQ", ki je potekal na Cipru, v mestu Limassol.  

Projekt "CQ is the new IQ" naslavlja tematiko kulturne inteligence. Projekt je vodila organizacija DOREA Educational Institute, udeležili pa so se ga predstavniki osmih držav: Slovenije, Slovaške, Italije, Grčije, Bolgarije, Španije, Estonije in Poljske. 

Osrednji del projektnega srečanja je bila tematika kulturne inteligence. Udeleženci so govorili o samih osnovah kulture in o stereotipih. Ogledali so si tudi model kulturne inteligence in ga po skupinah podrobneje predstavili. Analizirali so same dele modela in se pogovarjali tudi o problematiki izboljšane ozaveščenosti le-tega. 

Udeleženci so pripravili kulturni večer, kjer se je vsaka država udeleženka predstavila s svojimi značilnostmi in s sabo prinesla tudi najbolj značilno hrano. 

Del srečanja je bil namenjen tudi praktični uporabi znanj. Tako so se udeleženci poizkusili v izdelavi videa na temo kulturne inteligence. Sledil je popoldanski obisk mesta Paphos, srečanje pa se je zaključilo z ogledom ustvarjenih videov.

Vir in foto: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

22297

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino