Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Apr. 2022

Projekt gaMEfy

V današnji poplavi informacij je nujno, da razvijamo veščine medijske pismenosti. Ste že slišali za projekt gaMEfy, v katerem sodeluje tudi Celjski Mladinski Center? Namenjen je prav temu, da mlade opremi z orodji na področju medijske pismenosti.

Glavni rezultati projekta pokrijejo vse ključne vidike za krepljenje medijske pismenosti med mladimi. Tako je partnerstvo poskrbelo za:

✅ izobraževalni učni načrt za razumevanje izobraževanja na temo digitalne in medijske pismenosti;

✅ smernice o učnih možnostih za izboljšave na področju medijske pismenosti, namenjene oblikovalcem politike;

✅ spletno platformo za mlade, mladinske delavce in učitelje na temo medijev in digitalne pismenosti.

Da boste postali pravi mojstri v prepoznavanju lažnih novic in medijev so razvili tudi unikatno in interaktivno simulacijsko igro, s katero se na zelo zabaven način naučiš ogromno novega na področjih:

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81473

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino