Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Mar. 2020

Projekt KonS išče nove mentorje in mentorice

KonS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost, ki pokriva široko polje interaktivnega ustvarjanja in delavnic, pri katerem se križajo umetnost, biotehnologija, robotika, elektronika, programiranje in druge atraktivne prakse, vabi k usposabljanju raziskovalke/ce, ustvarjalke/ce za bodoče mentorice/je!  

Sodelovanje s strokovnjaki, možnost razvoja lastnih idej, timsko delo ter ustvarjanje na presečišču znanosti in umetnosti – te in številne druge priložnosti se odpirajo pod okriljem projekta konS. Poslanstvo sodelovanja se udejanja v navduševanju otrok in mladih za razmišljanje izven okvirjev in v igrivem ustvarjanju – v spodbujanju vznemirljivih situacij, iz katerih vzplamti ustvarjalna energija umetnic/kov, znanstvenic/kov, inženirk/jev in drugih vizionark/jev, ki svoje projekte razstavljajo v galerijah sodobnih raziskovalnih umetnosti. Prav tako je poslanstvo projekta spodbujanje javne razprave in senzibilizacija družbe za priložnosti in nevarnosti, ki obstajajo ob nerazumevanju sodobnih tehnologij.

Usposabljanja bo izvedla ekipa Zavoda Kersnikova, potekala pa bodo v štirih slovenskih mestih: v Mariboru, Novem mestu, Velenju in Novi Gorici. Te zanima sodelovanje?

KDO?
Umetnice/ki, matematičarke/ji, mehatroničarke/ji, elektrotehničarke/ji, programerke/ji, biotehnologi/nje, fotografi/nje, pedagogi/nje, znanstvenice/ki, študentke/i, dijaki/nje … Vsi, ki bi svojo energijo radi posredovali mladim in znanja željnim.

KDAJ in KJE?

Velenje, 23.3.2020, ob 17. uri v v RMC Kunigunda (Trg mladosti 7)  (KonS: Usposabljanje za bodoče mentorje / vabilo)

Maribor, 24. 3. 2020, ob 17. uri v Kulturnem inkubatorju (Koroška cesta 18) (KonS: Usposabljanje za bodoče mentorje / vabilo)

Novo mesto, 26. 3. 2020, ob 17. uri v hostlu Situla (Dilančeva ulica 1) (KonS: Usposabljanje za bodoče mentorje // vabilo)

Nova Gorica, 27. 3. 2020, ob 17. uri na Akademiji umetnosti UN Nova Gorica (Vipavska cesta 13, Rožna Dolina) (KonS: Usposabljanje za bodoče mentorje)

KAKO?
Za udeležbo na usposabljanju v mariborskem Kulturnem inkubatorju (24. 3. 2020) izpolni prijavnico TUKAJ, podrobnosti za ostala usposabljanja pa najdeš na zgornjih povezavah.

Partnerji konS: Zavod Kersnikova, Zavod Projekt Atol, Zavod Aksioma, Društvo Ljudmila, Zavod Cona, in Univerza v Novi Gorici – Akademija umetnosti, Mladinski center Velenje, LokalPatriot in Mladinski kulturni center Maribor.

Projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Vir in foto: MKC Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

78283

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino