Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Aug. 2022

Projekt Mladi za mlajše narisal nasmehe, kar 80 otrokom

Na Mladinskem centru Šentjur letos izvajamo projekt Zasij, ki ga financira CIVIC EUROPE. V pomladnih mesecih smo zbirali ideje mladih, kaj bi spremenili v lokalnem okolju, da bi izboljšali svoje bivanje in bivanje svojih vrstnikov. Ideje smo nato dali na glasovanje, najboljše tri ideje so bile tudi nagrajene.

Ideja Mladi za mlajše je bila tudi nagrajena, v mesecu juliju pa jo je ekipa mladih, ki jo sestavljajo Zala Gunzek (20), Matic Frlež (16), Danaja Krajnc (16), Domen Senker (15) in Albina Uka (18), tudi realizirala. V dobrem tednu so obiskali kar pet krajevnih skupnosti in mestno skupnost Šentjur, kjer so izvajali dopoldanske aktivnosti za osnovnošolce. Skupaj so popestrili počitniške dopoldneve kar 80 osnovnošolcem.

Zala je ob koncu projekta povedala: ''Občutki ob zaključenem projektu so zelo prijetni, napolnijo te odzivi otrok ob koncu aktivnosti, ki so iskreno srečni in si želijo aktivnosti še podaljšati. Ob izvajanju aktivnosti na terenu tudi sama vedno znova ugotavljam, kako pomembno je medsebojno povezovanje, učenje drug drugega in solidarnost. Izvajanje takšnih projektov ni koristno samo za otroke, ampak tudi za nas izvajalce ter širšo skupnost, saj soočasno razvijamo prijetno, sodelovalno lokalno skupnost.''

Zala, Matic, Danaja, Domen in Albina so, z izvedbo na terenu, pridobili nove, koristne izkušnje, ki jim bodo, v prihodnje, pomagale pri sprejemanju poklicnih odločitev. Na Mladinskem centru tudi v mesecu avgustu pripravljamo aktivnosti za najstnike (13+), vse aktivnosti so brezplačne, obvezne so prijave. Hitro poglej na našo spletno stran mladi-sentjur.si, kjer najdeš prijavnico za Poletni tabor za mlade in Najstniški teden. 

Vir: Mladinski center Šentjur

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

70306

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino