Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Mar. 2022

Projekt "Vidra ni Riba"

Mladinski center Železniki in društvo ROV vabita na dogodek v sklopu projekta "Vidra ni Riba", ki bo potekal v soboto, 19. marca 2022 ob 20.00 uri.

VIDRA JE NAZAJ!
In če se kdo sprašuje kje so ljudje, na vprašanje KJE SI, ČLOVEK že nekaj časa iščeta odgovor tokratna gosta, par, ki ga krasi čudovita kombinacija srčnosti in virtuoznosti.
KJE SI, ČLOVEK?
Iskanje človeka v razčlovečenem času
(glasbeno-poetski performans)
KATARINA JUVANČIČ in DEJAN LAPANJA
Leta 2009 sta se prijavila na natečaj za nove skladbe nacionalnega radia in s komadom Uej Uej (Magdalenca) začrtala vstop na glasbeno sceno. Njuna muzika, ki jo žanrsko lahko umestimo v alt-folk, črpa iz bogatega izpovednega sveta človeških usod in ženskih sentimentov ter gradi most med sodobnimi trendi in ljudskimi načini pesnjenja in senzibilnosti. Duo je ob številnih glasbenih gostih iz Slovenije in tujine posnel že tri odmevne albume - Selivke (2012), Hope's Beautiful Daughters (2014) ter Vmesje (2017). Sta prejemnika dveh nagrad (bronaste in srebrne) mednarodnega kantavtorskega festivala Kantest. Koncertirala sta po celi Sloveniji, po sosednjih državah (Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Avstrija), pa tudi po Škotskem, Irskem, v Angliji, Nemčiji, Indiji in na Šri Lanki.
"Nadvse dejavna ljubitelja in izvajalca napevov, zgodb, godb in spevov, glasbenih makadamov." (Afterparty RŠ)
Katarina Juvančič - glas
Dejan Lapanja - ak. kitara, spremljevalni glas
---
DORA TOMORI
Kot glas (naj)mlajše generacije Dora v svoji glasbi prevprašuje svoj notranji svet in družbeno realnost, v katerem obstaja. Osemnajstletnica se lahko pohvali z zrelim pristopom k tekstom, ki vključujejo teme izolacije, osamljenosti, osebne svobode in seveda tudi mladostniške srčne težave. Njen izčiščen indie folk izraz, ki veliko stavi na čustveno dimenzijo emo muzik zadnjih dveh desetletji, izhaja iz linije aktualnih kantavtoric, kot so Phoebe Bridgers, Clairo, Julien Baker in Jana Beltran. Ena bolj obetavnih kantavtoric generacije Z.
Dora Tomori - glas, kitara
Timotej Poznič - kitara
Vstop prost.
Vir:Javni zavod Ratitovec

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

24120

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino