Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Dec. 2018

Prostovoljec na razgovoru

Zavod Voluntariat je skupaj s češko organizacijo INEX – SDA med 2016 in 2018 raziskoval prepoznavanje neformalnega učenja na trgu dela in na podlagi raziskave v 2018 pripravil primerjalno analizo, kako trg dela obravnava prostovoljstvo.

V obeh državah so zaznali pozitiven odnos do prostovoljstva. Tako v podjetjih kot na zavodu za zaposlovanje se strinjajo, da je prostovoljstvo dober način, da mladi dobijo potrebne veščine in kompetence še pred vstopom na trg dela. Predstavniki podjetij so povedali, da je najpomembneje, kako kandidat prenese svoje izkušnje v delovno okolje. Tudi delodajalci cenijo prostovoljske aktivnosti svojih zaposlenih, saj imajo pozitiven potencial za osebno in profesionalno rast.

Na podlagi zbranih mnenj in izkušenj so pripravili priporočila za mlade iskalce zaposlitve, kako potencialnemu delodajalcu predstaviti svoje prostovoljske izkušnje. Priporočila lahko prebereš v spodnji grafiki.

                                              

Vir: Zavod Voluntariat

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

13440

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino