Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Feb. 2021

Prostovoljska izkušnja

Svojo prostovoljsko izkušnjo v Društvu Parada ponosa je v kratkem zapisu predtavila prostovoljka Teja.

»S prostovoljstvom sem se srečala že v preteklosti, vendar nikoli na področju nevladnih organizacij. Z vključitvijo v prostovoljski program Evropske solidarnostne enote v Društvu Parada ponosa sem se naučila ogromno o neformalnem izobraževanju, mladinskem delu, LGBTIQ+ skupnosti, pa tudi delovanju nevladnih organizacij. S svojim delom, ki je obsegalo odnose z javnostjo in spletno komuniciranje, sem vsaj delček svojega znanja lahko prispevala k izboljšanju zaznavanja društva v širši okolici ter njegovega delovanja na mnogih področjih: sovražni govor, medvrstniško nasilje, brezdomnost, sistemi zatiranja ipd. 

Izkušnji, ki sta me v okviru prostovoljstva na Društvu Parada ponosa najbolj zaznamovali, sta snovanje spletne komunikacijske kampanje za prepoznavnost društva ter izvedba aktivnosti odnosov z javnostjo za parado ponosa. Ta je letos potekala v spremenjenih okoliščinah, kljub temu pa je bila še bolj medijsko pokrita kot prejšnja leta, tudi v povezavi z različnimi aktualnimi tematikami, kot sta Istanbulska konvencija in višegrajsko udejstvovanje slovenskega zunanjepolitičnega sektorja. 

Zaključujem s pozitivnimi občutki tako glede opravljenega dela kot tudi medsebojnih odnosov znotraj društva in širše.«

Vir: Društvo Parada ponosa
Foto: Anja Benje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81987

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino