Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Feb. 2019

Prostovoljsko delo mladih za mlade

V Pekarni Magdalenske mreže so v letošnjem šolskem letu začeli že dvajseto leto izvajanja organiziranega prostovoljskega programa “Prostovoljsko delo mladih za mlade”.

Program je namenjen vsem mladim med 14. in 29. letom starosti, ki skozi šolsko leto kot prostovoljci nudijo pomoč, vzpodbudo in podporo vrstnikom ter aktivno sodelujejo pri oblikovanju in izvajanju mladinskih dejavnosti.

Letos so se mladi lahko priključili v dva nova in kreativna programa.  Prvi nosi naslov RUBRIKA: FILMOPEKA, kjer mladi prostovoljci urijo kreativno pisanje filmskih kritik in se učijo organizacije filmskih večerov pod mentorstvom filmskega kritika, Damjana Vinterja. 

Gledališka šola Mlada pest pa nudi spoznavanje različnih gledaliških tehnik in soustvarjanje celotnega umetniškega procesa pod vodstvom Tomaža Podbevška.

Tradicionalno so se mladi prostovoljci priključili k večletnima programoma Nudenje brezplačne učne pomoči in Pekarna DOBIŠ DAŠ - aktivno preživljanje prostega časa z otroci in mladostniki z manj priložnostmi.

Kaj lahko pričakuješ?

Ustrezno usposabljanje pred pričetkom dela, možnost individualnih in skupinskih konzultacij, usposabljanje ob delu, podporo in spremljanje, povračilo potnih stroškov, prost vstop na vse prireditve, ki jih organizira Zavod Pekarna Magdalenske mreže, brezplačno udeležbo na usposabljanjih za mladinsko delo na lokalnem, nacionalnem in mednarodnem nivoju, potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu, možnost razvijanja in uresničevanja lastnih idej, spoznavanje novih prijateljic_ev itd.

Pekarna Magdalenske mreže vabi v svoje vrste dijakinje, dijake, študentke, študente, zaposlene in brezposelne mlade, ki ste pripravljeni skozi šolsko/študijsko leto kot prostovoljke_ci nuditi pomoč, vzpodbudo in podporo vrstnikom, aktivno sodelovati pri oblikovanju in izvajanju mladinskih dejavnosti ali načrtovati in izpeljati projekt, s katerim bi rad_a svoje sovrstnike in širšo javnost spodbudil_a k razmišljanju in delovanju v smeri večje družbene pravičnosti, etične občutljivosti in odgovornosti do ljudi, živali ter narave.

Vse informacije najdeš na njihovi spletni strani.

Vir in foto: Infopeka - Pekarna Magdalenske mreže

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

79316

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino