Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 13 Mar. 2019

»Prostovoljstvo je kul« ali nagrade za naj prostovoljca in prostovoljski projekt

Mladinski svet Ajdovščina v sodelovanju z Občino Ajdovščina, že vrsto let razpisuje natečaj Naj prostovoljec/prostovoljka in Naj prostovoljski projekt Občine Ajdovščina. Letos je podelitev potekala tako, da so vse prijavljene oziroma predstavnike prijavljenih organizaciji povabili na skupno večerjo in ustvarili pristen in prijateljski stik med udeleženci in organizatorji.

Ena izmed najmlajših prostovoljk Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina Mailica Grujić si je s svojo požrtvovalnostjo, nesebičnostjo in velikim čutom za pomoč ljudem v stiski zasluženo prisvojila naziv Naj prostovoljka občine Ajdovščine 2017/2018.

Vzporedno z izborom naj prostovoljca v občini Ajdovščina je potekal tudi izbor za naj prostovoljski projekt. Naziv so dodelili Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina za projekt Junaki za en dan. Projekt je bil zasnovan tako, da so si dijaki izbrali in izvedli prostovoljsko nalogo z ciljem ozaveščanja in osrečevanja ljudi v lokalnem okolju. 

Mladi ajdovci so skozi celo leto prikazali, da le niso tako neodzivni kot jih družba označuje. Potrebujejo le vzpodbudo, priložnost, proste roke in tako nas bodo vedno presenetili s svojimi akcijami.

S sloganom natečaja »Prostovoljstvo je kul« so organizatorji natečaja želeli sporočiti da vsaka prostovoljna dejavnost, naj bo majhna ali velika, vodi do lepšega dne.

Več. 

Vir in foto: Mladinski svet Ajdovščina

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

49622

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino