Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Oct. 2019

Prostovoljstvo krepi in tke vezi

Popotniško združenje Slovenije že vrsto let tvorno sodeluje v mednarodnem prostovoljskem programu HI Connect. Prav s pomočjo promocije programa, kjer ima velik pomen tudi spletni portal mlad.si, je že vrsta prostovoljk in prostovoljcev in Slovenije nabirala nove izkušnje, kompetence, znanja in prijateljstva v mladinskih hostlih po vsem svetu. Za promocijo prostovoljstva pa najbolj skrbijo kar prostovoljci sami, saj svoje izkušnje z veseljem delijo z vsemi, ki bi želeli doživeti podobno izkušnjo.

Za razliko od mladinskih izmenjav in programa Evropska solidarnostna enota, gre v primeru HI Connect za program, ki ga Popotniško združenje izvaja znotraj Hostelling International in ni vezan na razpisne roke ampak na razpoložljivost in pripravljenost sodelujočih hostlov in prostovoljk ter prostovoljcev. To pomeni precejšno mero prilagodljivosti, s čimer mladim zagotavljajo kar se da vrhunsko izkušnjo.

Ena takšnih, ki se je odločila za prostovoljenje preko Popotniškega združenja Slovenije na Portugalskem je Petra Kolarič, ki je svoje izkušnje strnila v prispevku "Moja izkušnja prostovoljskega dela na Portugalskem", ki ga lahko v celoti preberete v Spletnem časopisu Globetrotter.

Vir in foto: Popotniško združenje Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

80603

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino