Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 May 2019

Proti neresničnim informacijam

Predstavniki spletnih platform, vodilnih socialnih omrežij, oglaševalcev in oglaševalske industrije so se dogovorili o samoregulativnem kodeksu ravnanja za obravnavanje širjenja spletnih napačnih informacij in ponarejenih novic.

Evropska komisija predstavlja načrt, tako imenovan Code Practice, za preprečevanje širjenja napačnih informacij in neresničnih novic znotraj Evrope in zunaj njenega območja. Poleg zaščite demokratičnega in javnega sporazumevanja je namen tovrstne pobude tudi informacijska podpora evropskim volitvam ter volitvam držav članic Evropske unije, ki se bodo odvijale naslednje leto.

Več o tem si preberite na spletni strani evropske komisije.

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: Pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81783

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino