Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Oct. 2021

PRVA POTUJOČA UČILNICA V SLOVENIJI IŠČE PROSTOVOLJCE

Ti beseda IKT ne povzroča težav? Obvladaš osnove uporabe računalnika, pametnega telefona, tablice ali pa si že napreden uporabnik in bi svoje znanje kot prostovoljec/ka rad/a delil/a z drugimi? Verjameš, da si vsaka generacija zasluži poznavanje digitalnih veščin in si to pripravljen/a uresničiti?

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje Simbioza Genesis, socialno podjetje že deseto leto opismenjuje različne generacije na področju digitalnih veščin. Ker verjamejo, da vsak posameznik to znanje potrebuje, ga želijo ponuditi na vsakem koraku in prav tako na vsakem področju. Z željo, da svojo dejavnost iz Ljubljane prenesejo v vsako slovensko vas, so ustvarili prvo pravo učilnico na kolesih s katero izvajajo računalniške delavnice po Sloveniji.

Simbioza Mobiln@ je PRVA POTUJOČA UČILNICA V SLOVENIJI, s katero v Simbiozi preko najsodobnejših digitalnih izobraževalnih pobud in iniciativ približajo uporabo IKT orodij starejšim občanom (65+), ki se želijo naučiti uporabe računalnika in pametnih telefonov, kot tudi starejšim odraslim (50+), ki so iskalci zaposlitve ali zaposleni, ki do sedaj niso imeli dostopa do spoznavanja digitalnih veščin.

Preko učilnice na kolesih v Simbiozi, dosežejo tiste starejše, ki običajno ne morejo zlahka dostopati do nosilcev znanja in izobraževalnih virov. Tako prispevajo k premostitvi izobraževalne vrzeli na področju IKT med mestnimi in podeželskimi območji ter hkrati zmanjšujejo vrzel med starejšim prebivalstvom v Sloveniji in neustavljivim napredkom tehnologije nasploh. Po drugi strani je projekt namenjen tudi mladim iz lokalnih okolij. Le-ti so vključeni v projektne aktivnosti s čimer pridobivajo nove digitalne kompetence in razvijajo socialne veščine. Tako Simbioza v lokalnih okoljih izvaja delavnice digitalnega opismenjevanja starejših preko medgeneracijskega sodelovanja.

Ti bodo s tvojo pomočjo izboljšali svojo digitalno pismenost ter postali “neustrašni” uporabniki digitalnih orodij in storitev, kar jim bo omogočilo bolj kakovostno življenje, večjo neodvisnost, boljšo informiranost, predvsem pa večjo socialno vključenost v družbo.

Potujoča učilnica uvaja nove prožne oblike učenja v inovativnem učnem okolju, ki podpira lažji razvoj IKT kompetenc pri starejših. Poleg izvedbe brezplačnih IKT delavnic so starejšim na voljo tudi dodatne storitve kot so individualno svetovanje in ozaveščanje ter druge storitve za reševanje izzivov povezanih z uporabo IKT tehnologij.

Ciljna skupina oseb, ki bodo vključeni v izobraževalne delavnice so osebe starejše od 55 let.

IŠČEJO pomoč za izvajanje računalniških delavnic na terenu in pričakujejo osnovno znanje uporabe elektronskih medijev, kot so: pametni telefon, tablica in računalnik, dobro voljo ter pripravljenost za delo s starejšimi.

Na elektronski naslov info@simbioza.eu pošljite svoj življenjepis ter kratek opis znanja digitalnih veščin. 

Nudijo: spoznavanje slovenskih mest ter vasi, vožnjo s prvo pravo učilnico na kolesih, mentorstvo, spoznavno srečanje s paketom presenečenja, izobraževanja in mesečna druženja z ekipo, udeležitev na računalniškem tečaju v okviru Simbiozine digitalne akademije po lastni izbiri.

Rok prijave: 22. 10. 2021

Vir: Simbioza

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

77585

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino