Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Jun. 2020

Prvi nastop na televiziji: MC Vič se predstavi

Mladinski center Vič je po dobrem letu delovanja postal še "TV zvezda", ko je dobil priložnost predstaviti se tudi na TV zaslonih. Jakob Osredkar, prostovoljec, ter Brina Smovnik, mladinska delavka, sta petkovo jutro 12. junija preživela v studiu Ljubljana TV, kjer sta z voditeljem spregovorila o nastanku in aktivnostih Mladinskega centra Vič.

Brina je predstavila zgodbo, kako so se akterji Mladinskega centra Vič našli - na eni strani je imel Zavod Nefiks ideje in karierne mladinske vsebine, na drugi strani pa je imel Antonov dom prostore, ki jih je želel napolniti z aktivnostmi za mlade. Predstavila sta program, aktivnosti in pobude, ki potekajo v mladinskem centru. Med njimi velja izpostaviti ustanovitev Sveta Mladinskega centra Vič ter razpis participativnega računa, kjer bodo omogočili uresničitev več idej, ki so jih predlagali mladi. Pogovor je nanesel tudi na povezovanje z lokalnim okoljem, vključevanje, skrb za prostovoljce in še marsikaj.

Jakob je predstavil tudi primer dobre prakse – projekt New Dimension Party - nov način zabave brez alkohola za mlade. Brina pa je predstavila vidik, da je potrebno za prostovoljce pravilno poskrbeti, jih izobraževati in jih mentorirati, kar počne tako v Mladinskem centru Vič kot tudi znotraj projekta Akademija prostovoljstva

Več o aktualnih dogodkih mladinskega centra si lahko preberete na spletni strani mc-vic.si. Za sam posnetek pogovora na Ljubljana TV pa kliknite TUKAJ.

Vir in foto: Zavod Nefiks - Mladinski center Vič in Akademija prostovoljstva

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

61977

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino