Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Jun. 2020

Prvi rok za vpis na fakultete podaljšan do 9. junija

Prvi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2020/21 se je začel 12. februarja in bi se moral zaključiti 18. marca. A je zaradi epidemije covida-19 podaljšan do 9. junija.

Kot so sporočili z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, bodo prvi podatki o stanju prijav objavljeni 16. junija. Preizkusi posebnih nadarjenosti, sposobnosti in spretnosti na visokošolskih zavodih pa bodo potekali od 26. junija do 10. julija. Izjema je ljubljanska akademija za glasbo, na kateri so preizkuse za študijski program glasbena umetnost bodoči študenti že opravili.

Pomemben je vrstni red izbranih študijskih programov

Vsak kandidat sme oddati eno prijavo za vpis. Po prednostnem vrstnem redu izbere največ tri študijske programe, v katere se želi vpisati in za katere izpolnjuje oziroma bo do rokov izpolnjeval pogoje za vpis. Pomemben je vrstni red izbranih študijskih programov, saj bo kandidat uvrščen v prvega, za katerega izpolnjuje vse pogoje. Zato na ministrstvu svetujejo, da kandidati izberejo le tiste študijske programe, ki jih želijo študirati in za katere bodo izpolnjevali pogoje za vpis, sicer se želja ne bo upoštevala.

Za prihodnje študijsko leto je na visokošolskih študijskih programih na voljo 18.636 mest za redni in izredni študij, največ mest razpisuje ljubljanska univerza, in sicer 9111.

Prijave so mogoče preko portala eVŠ do 9. junija.

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

56350

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino