Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Apr. 2019

Prvi Youtube kanal za učenje slovenščine

Spoznajte Youtube kanal ABC Slovene, kanal za učenje slovenščine, ki vsakemu ponuja priložnost samostojnega učenja jezika. Gre za prvi projekt, v celoti namenjen poučevanju slovenščine na Youtubu in je uporaben za vse, ki se podajajo na pot učenja našega jezika.

Ideje o oblikovanju prve tovrstne platforme si je domislil 28-letni Bojan Čuk, po izobrazbi anglist in germanist, ki je svojo idejo v celoti samostojno realiziral, od priprave gradiva za poučevanje, snemanja in montaže videoposnetkov.  Ob tem pravi: »Kanal ABC Slovene je nastal precej spontano, pravzaprav bolj zaradi spleta okoliščin kot neke samostojne ideje. Prijatelj me je vprašal, če bi želel njegovo punco prek spleta poučevati slovensko, in ker me zanimata tako jezikoslovje kot poučevanje, sem seveda privolil. Gradiva sem se lotil sam, na začetku pa sem ji želel podati neko spletno pomoč, da bi se v prostem času lahko izobraževala tudi sama. Vedel sem, da verjetno ne bom našel prav veliko materiala, vendar sem bil vseeno presenečen ob spoznanju, da se tuje govoreča oseba, ki ne živi v Sloveniji, pravzaprav ne more samostojno učiti slovenščine preko spleta. Učbenikov je sicer precej, prosto dostopnega spletnega gradiva pa resnično malo.«

Več si lahko preberete na spletni strani ali Facebook profilu ABC Slovene, kjer boste našli tudi različne vaje za učenje slovenščine.

Vir: Uredništvo mlad.si
Foto: ABC Slovene

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

11994

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino