Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Jan. 2021

Prvo srečanje javnega posveta za pripravo novega lokalnega programa za mlade v Celju

Celjski mladinski center je v sodelovanju z Mestno občino Celje in Mladinskim svetom Celje izpeljal prvo virtualno srečanje javnega posveta ter v sklopu le tega izvedel 5 fokusnih skupin za pripravo novega lokalnega programa za mlade v Mestni občini Celje za prihodnjih 5 let.

Končni dokument bo vključeval pomembne ukrepe za mlade v starosti od 15 do 30 let na 10-tih področjih, ki so opredeljeni v Odloku o mladini Mestne občine Celje. Srečanja so se udeležili podžupanja mesta Celja ga. Breda Arnšek, predstavniki različnih javnih zavodov, predstavniki mladinskih organizacij in društev, ki delajo na področju mladih ter dijaki Celjskih srednjih šol.

Po začetnem nagovoru direktorice Celjskega mladinskega centra, Sonje Majcen je sledila predstavitev izsledkov raziskave med mladimi in mladinskimi organizacijami, ki je bila pridobljena na podlagi anketnih vprašalnikov, ki so bili junija ter julija posredovani mladim ter mladinskim organizacijam.

V petih fokusnih skupinah so v debati obravnavali področja zaposlovanja in podjetništva, stanovanjske politike, okolja, infrastrukture ter neformalnega izobraževanja. Podano je bilo veliko predlogov in idej, kako Celje narediti za mlade še boljše.

Govorili so tudi o možnostih izboljšanja povezovanja mladinskih organizacij, predstavnikov in vodstev šol ter o načinih posredovanja informacij mladim. Omenjeni predlogi bodo skupaj z predlogi pridobljenimi na drugem srečanju javnega posveta, ki po potekal v četrtek, 4.2.2021, oblikovani v osnutek dokumenta novega Lokalnega programa za mlade v Mestni občini Celje 2021-2026 Mladi so Celje, ki bo tudi javno objavljen.

Ob zaključku uspešne razprave je podžupanja udeležencem posvetovanja zaupala nekatere projekte namenjene mladim, ki se bodo v Mestni občini Celje pričele odvijati v bodoče, predstavniki Celjskega mladinskega centra pa so omenili že aktiven projekt »Plezaj kot Grof«, ki je nastal kot mladinska pobuda mladih plezalcev, ki so v lokalnem okolju zaznali problematiko neuporabe dotrajane plezalne stene pod Celjskim gradom.

Drugo srečanje javnega posveta bo prihodnji četrtek, 4.2. 2021 ob 10.00 uri preko spleta, kjer bodo v ospredju naslednja področja: psihično in fizično počutje mladih, aktivacija in mladinsko organiziranje, informiranje, dialog z odločevalci ter o kultura in prosti čas.

Vse zainteresirane, ki bi se želeli udeležiti srečanja prihodnji četrtek vabijo, da se prijavijo na info@mc-celje.si ali pa svoje predloge posredujejo na omenjen elektronski naslov.

Vir: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

25987

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino