Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Oct. 2019

Publikacija "50 questions from YOU to the EU"

Kulturno izobraževalno društvo PiNA je v sklopu projekta YOU4EU sodelovala pri pripravi publikacije »50 Questions from YOU to the EU,« katere namen je ponuditi pregled 50 ključnih vprašanj državljanov o pomembnih političnih, gospodarskih in družbenih procesih na nacionalni in evropski ravni, hkrati pa bralcem in bralkam ponuja tudi odgovore relevantnih deležnikov.

Da bi našli primere najboljših praks v treh državah članicah EU in dveh državah pristopnicah o načinih udeležbe državljanov pri sprejemanju odločitev, pa tudi, da bi našli načine, kako odgovoriti na največje izzive in perspektive na lokalni, državni oz. na ravni EU, je 288 državljanov Hrvaške, Črne gore, Srbije, Slovenije in Španije sodelovalo v kampanji na družbenih omrežjih v vseh petih partnerskih državah in pustilo 367 komentarjev in vprašanj na naslednje teme: varstvo okolja, pristopni proces k EU  svoboda medijev, lažne novice, varstvo osebnih podatkov, EU sredstva itd. 

Sestavni del publikacije so ugotovitve, do katerih so prišli s pomočjo kampanje na družbenih omrežjih in zbiranjem odgovorov s strani odločevalcev. Podana so tudi splošna priporočila za izboljšanje komunikacije državljanov z odločevalci in priporočila za večje sodelovanje državljanov v procesih odločanja. 

Do publikacije lahko dostopate tukaj.

Vir in foto: Kulturno izobraževalno društvo PiNA

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

97573

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino