Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Sep. 2018

Računalniška olimpijada

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) sporoča, da so bili po mladih kemikih, biologih in družboslovcih na mednarodni olimpijadi uspešni tudi mladi dijaki računalničarji.

V mestu Tsukuba na Japonskem je v začetku septembra potekala 30. mednarodna računalniška olimpijada. Med 335 tekmovalci iz 87 držav je Gregor Kikelj, ki se programiranja uči v Zavodu za računalniško izobraževanje Ljubljana (ZRI), osvojil bronasto odličje. Slovensko ekipo sta sestavljala še Tim Poštuvan in Tevž Lotrič, ki se programiranja prav tako učita v ZRI Ljubljana, ter Urban Duh z II. gimnazije Maribor.

Več

Vir: ZOTKS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

76887

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino