Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Jan. 2021

Radijska igra Calais, Calais

Calais, Calais je mesto na severni obali Francije. Calais, Calais so dnevniški zapisi, ki orisujejo izkušnje v begunskem centru v francoskem pristaniškem mestu. Ne ponujajo odgovorov ali rešitev, zato niso panaceja za današnje probleme. Gre za zbirko spominov, izkušenj in notranjih konfliktov. Preberete jih lahko na povezavi. Calais, Calais je gledališka predstava in od konca lanskega leta je Calais, Calais tudi radijska igra, ki je svojo premiero doživela konec decembra 2020 na valovih Radia MARŠ.

Leta 2016 se je v mestu na severni obali Francije, kjer s nahajalo 8.143 beguncev. Vsak dan je sprejetih še okrog 100 novih. V Calais nihče ne pride zato, da bi tam ostal. Vsak dan mora svoj dom zapustiti 37.000 ljudi. Skoraj polovica beguncev je mlajših od 18 let.

Danes je v Ljubljani v azilnem centru več kot 40 begunskih otrok, večinoma mlajših od 12 let. Potrebujejo otroška oblačila, barvice, flomastre, voščenke, papir, igrače, sladkarije in varno prihodnost.

Vir: Pekarna Magdalenske mreže

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

52434

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino