Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Aug. 2019

Rastimo skupaj 2019, regijski dogodek v posavski regiji

Ste mladi dovolj obveščeni o priložnostih in možnostih za participacijo v lokalnih skupnostih? Želite spremeniti načine obveščanja in sodelovanja v lokalnih skupnostih?

Urad RS za mladino in Mladinski svet Slovenije vabita na regijski dogodek projekta Rastimo skupaj 2019 v posavski regijiDogodek bo potekal v petek, 27. septembra 2019, ob 16. uri na Gradu SevnicaCesta na grad 17, Sevnica.

Na regijskem dogodku bo poudarek na informiranju mladih na lokalni in regijski ravni, na komuniciranju z mladimi, na načinih in uporabi komunikacijskih orodji ter vključevanju mladih v procese odločanja na lokalni ter regijski ravni oz. e-participaciji mladih.

Predstavljeni bodo primeri dobrih praks vključevanja mladih v procese odločanja, portal mlad.si ter prispevek z naslovom: Se slišimo? Komuniciranje občine z mladimi in mladih z občino. Na regijskem dogodku bo potekala tudi delavnica na temo informiranja in vključevanja mladih v procese odločanja. Predlogi za spremembe v regiji in občinah, ki bodo nastali na delavnici, bodo predstavljeni odločevalcem na okrogli mizi.

Dogodek je namenjen mladim in občinskim uslužbencem v posavski regiji in bo potekal v sodelovanju z Občino Sevnica, KŠTM Sevnica, Mladinskim svetom občine Sevnica ter mladimi v Sevnici.

Na dogodkih Rastimo skupaj 2019, ki se izvajajo v sodelovanju z izbranimi občinami in mladinskimi organizacijami že peto leto zapored, si prizadevajo okrepiti razvoj lokalnih mladinskih politik. Letošnji projekt Rastimo skupaj je osredotočen na informiranje mladih in vključevanje mladih v procese odločanja.

Prijave zbirajo prek elektronske prijavnice, ki je dostopna na povezavi, in sicer do petka, 20. septembra 2019.

Vir in foto: Mladinski svet Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

84666

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino