Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Nov. 2020

Rastimo skupaj: obisk na občinah Lukovica in Slovenska Bistrica

Predstavniki Mladinskega sveta Slovenije so se v okviru projektov Europe goes local in Rastimo skupaj, udeležili sestanka s predstavniki občine Lukovica in občine Slovenska Bistrica.

Na Občini Lukovica so se z županjo Olgo Vrankar in občinsko uslužbenko, pristojno za področje mladine, sestali in razpravljali o digitalnem komuniciranju občine z mladimi in razvoju mladinskih politik. Na sestanku so se dogovorili za podporo pri ustanovitvi komisije za mladino ter za oblikovanje komunikacijske strategije in lokalnih mladinskih politik, ko bo vzpostavljena komisija za mladino. Pogovarjali so se tudi o načinih in dobrih praksah za spodbujanje participacije mladih v občini. V občini Lukovica, v sodelovanju z Nefiksom, pripravljajo tudi novo strategijo za mladino.

Na Občini Slovenska Bistrica so se pogovarjali o digitalnem komuniciranju z mladimi in organih za soodločanje mladih v procesih odločanja. Pregledali so dobre prakse vzpostavitve in upravljanja podstrani za mladino ter komunikacijske kanale na družbenih omrežjih. Beseda je tekla tudi o oblikovanju ukrepov, ki nastanejo iz pobud mladih, komisiji za mladino ter odloku za mladino, ki bi uredil vključevanje mladih.

Vir: Mladinski svet Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

46729

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino