Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 May 2020

Rastimo skupaj v 2020

Pobudnik projekta Rastimo skupaj, Urad RS za mladino in Mladinski svet Slovenije, v vlogi glavnega organizatorja, bosta letos nadaljevala s projektom Rastimo skupaj, ki je namenjen razvoju lokalnih mladinskih politik. V letu 2020, ki je že šesto leto izvajanja projekta Rastimo skupaj, bodo nadaljevali delo z začrtanimi smernicami projekta iz leta 2019 in ga nadgradili s področjem komuniciranja občin z mladimi in obratno.

Osrednja tematika projekta Rastimo skupaj je informiranje mladih in vključevanje mladih v procese odločanja na lokalni ter regijski ravni. V letošnjem letu bodo namenili poudarek individualnemu delu s posameznimi občinami na področju razvoja lokalnih mladinskih politik, vključevanju neorganizirane mladine ter mreženju odločevalcev in mladih. Posvetili se bodo predvsem nadgradnji informiranja mladih v občinah, ustvarjanju novih poti in načinov za participacijo mladih v lokalnih skupnostih, (digitalnega) komuniciranja občin z mladimi in obratno, informiranju mladih v srednjih in osnovnih šolah o možnostih participacije v lokalnem okolju ter uresničevanju Evropskih ciljev mladih. Občine in mlade bodo skozi sestanke ter delavnice spodbujali k oblikovanju konstruktivnih dialogov.

Nadaljevali bodo z regijskimi dogodki v regijah, kjer jih v letu 2019 še niso izvedli. Program in vsebino regijskega dogodka bodo prilagodili potrebam in željam soorganizatorjev regijskih dogodkov, torej občinam in mladinskim organizacijam. Soorganizatorjem bodo omogočili aktivnejšo vlogo pri oblikovanju in izvedbi regijskih dogodkov, zato bodo regijske dogodke organizirali na pobudo posameznih mladinskih organizacij ali občin ter vsebino dogodka prilagodili njihovim predlogom.

Okrepili bodo povezovanje občin in mladih na nacionalni ravni, s čimer želijo spodbuditi prenos dobrih praks in mreženje med soustvarjalci lokalnih mladinskih politik. Organizirali bodo nacionalni dogodek, ki bo namenjen mreženju med občinami. S partnerji so pripravili posebno ponudbo za občine, katere namen je razvoj mladinskih politik in mladinskega dela na lokalni ravni glede na potrebe občine.

V okviru projekta bodo v prihodnjem letu izvedli zaključni dogodek Rastimo skupaj 2020.

Vir: Mladinski svet Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

13041

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino