Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 May 2019

Rastimo skupaj v občini Semič

V petek, 17. maja 2019, je v okviru projekta Rastimo skupaj 2019, ki ga izvajata Mladinski svet Slovenije in Urad RS za mladino, potekal sestanek s predstavniki mladih oziroma novo vzpostavljenim odborom za mlade in odločevalci v Občini Semič.

Na sestanku so se dogovorili za nadgraditev sistema informiranja mladih v občini in regiji oziroma za vzpostavitev novih kanalov za participacijo mladih. Dogovorili so se tudi za nadaljnje korake, ki bodo vodili k oblikovanju strategije za mlade. Novo vzpostavljeni komunikacijski kanali bodo služili za informiranje mladih o aktivnostih za mlade, pridobivanje pobud mladih, izvajanje analiz o potrebah mladih ter za sodelovanje med odločevalci in mladimi.

V izbranih regijah se bo zvrstilo še šest regijskih dogodkov, ki bodo osredotočeni na informiranje mladih in vključevanje v procese odločanja. Vsak mesec (razen v juliju in avgustu) bo potekal po en regijski dogodek. 

28.6. ob 15.30 bo v Semiču potekal regijski dogodek. V Slovenj Gradcu je predviden regijski dogodek junija. Za vse ostale izbrane regije bo znano naknadno, zato spremlajte naš portal mlad.si.

Namen projekta Rastimo skupaj je izboljšati informiranje mladih in komunikacijo z njimi oz. med njimi in določevalci v lokalnih skupnostih in jih tako spodbuditi v vključevanje v odločilne procese odločanja.

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

33425

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino