Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Dec. 2019

RAY projekt – mešana mobilnost v Mengšu

V okviru projekta RAY Rural Active Youth Job Portal, ki ga sofinancira Erasmus+, je v Društvu AIA – Mladinski center Mengeš v oktobru potekal petdnevni mednarodni dogodek mešane mobilnosti. Udeležilo se ga je 23 mladih iz držav partneric projekta, Vyara Foundation iz Bolgarije, CESIE iz Italije, Agrupamento de Escolas de Silves s Portugalske ter iz gostujočega Društva AIA. Cilj projekta je kreiranje portala lokalne zaposlitvene mreže, ki bo brezplačen tako za iskalce zaposlitve kot za delodajalce in bo ponujal tudi 4 module, ki bodo mladim v pomoč pri zaposlovanju in  gradnji svoje kariere.

Mladi so si ogledali in se srečali z vodstvenim kadrom v mednarodno uspešnih podjetjih Interblock, Klemen transport in Novartis, pridobili znanja  s področja zaposlovanja na interaktivnih delavnicah in predavanjih ter spoznavali kulturno in naravno dediščino Slovenije.

Kaj so o dogodku povedali udeleženci:

Ettore, mladinski delavec iz Italije: "Kakšen navdihujoč teden smo preživeli skupaj! Vedno bodo v mojem srcu ostali krasni spomini in lekcije, ki sem se jih naučil od vseh vas. Bil sem priča vaši zavzetosti, strasti in odličnemu vzdušju. Verjamem, da smo naredili nekaj velikega za naše udeležence in smo v tem tednu tudi vsi profesionalno zrasli."

Milyana iz Bolgarije: "Zanimivo je, kako različna so naša mnenja glede na kulturo, državo, izkušnje… Hvala!"

Gabriele iz Italije: "Naučil sem se, da je sodelovanje najboljši način za reševanje problemov in da se lahko vedno naučim nekaj novega od drugih."

Več informacij o dogodku: http://www.srce-me-povezuje.si/drustvo-aia/index.php?lng=sl&t=dogodki&year=2019&id=17013

Vir in foto: Društvu AIA – Mladinski center Mengeš

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

89769

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino