Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Oct. 2021

Razburljivi poletni večeri v Dravinjski dolini

Leto 2021 se je začelo viharno, a poletje v Mladinskem centru Dravinjske doline (MCDD) je poskrbelo za pregon neurja. Pokazalo se je sonce in začelo se je Poletje na terasi 2021.

Za smeh in dobro voljo ob otvoritvi poletnega sklopa dogodkov so poskrbeli s Stand up večerom, kjer so obiskovalce in obiskovalke MC Patriota zabavali Uroš Kuzman, Matic Kokošar in David Gorinšek. Kot prvi koncert poletja so gostili mlado štiričlansko skupino Kokosy, ki so publiko navdušili s svojo karizmo in dobro energijo.

Niso pa bili edini, saj je kmalu za njimi Klub študentov Dravinjske doline (KŠDD) v goste povabil perspektivno zasedbo Koala Voice, ki je občinstvu s svojo neobremenjenostjo, razbijaško indie-punk prezenco in nalezljivimi melodijami, hitro prirastla k srcu in jim razmigala boke.

Simpatičen duo 3:RMA, ki gradi most med glasbo in poezijo, se je predstavil s svojimi avtorskimi komadi in popolnoma očaral poslušalce ter poslušalke. Že naslednji dan je na oder stopil slovenski raper Emkej s svojo zasedbo Muzičari in zavladal sceni s svojimi besedili o svetu, družbi in o nas samih.

MCDD je v sklopu programa Erasmus+ letos organiziral tudi tečaj usposabljanja (Un)mapped Grounds, kjer so na Gorenju pri Zrečah, v gostišču Smogavc, gostili udeležence in udeleženke iz Makedonije, Srbije, Slovaške, Gruzije in Moldavije. Cilji omenjenega projekta so med drugim bili:

  • da se udeleženci in udeleženke seznanijo s svojimi osebnimi in profesionalnimi karakteristikami,
  • ozavestiti okoliščine in pogoje, pod katerimi mladinski delavci in delavke delujejo in kako lahko na te vplivajo,
  • pomembnost notranjega ravnovesja in efektivne komunikacije z zunanjim svetom,
  • kako izgleda 'idealen' mladinski delavec oziroma delavka ter kako se približati temu idealu.

Tečaj usposabljanja je vključeval tudi mega-medkulturni večer, ki je potekal v prostorih MC Patriota. Udeleženci in udeleženke so predstavile svojo kulturo, za pokušino so gostom pripravili hrano ter pijačo iz svoje domače države, za glasbo ob zaključku večera pa je poskrbel party band Blue Angel Gang.

Poletnega dogajanja naj tej točki še ni bilo konec. Lokalna glasbena skupina Take Off, ki že dolgo goji izjemno ljubezen do glasbe, se je predstavila s svojim novim singlom Črn ples, zasedba MRFY pa je že naslednji dan na plesišče zvabila obiskovalce in obiskovalke in jim razmigala ne samo boke, temveč tudi glasilke.

Sledeč konec tedna je zvečer potekal Mini salon piva, kjer sta se predstavila dva mlada, podjetna pivovarja – Gora in Lopačan, le-temu pa je sledil še koncert skupine Gugutke, ki se je občinstvu predstavila z ljudsko glasbo Slovenije in njene južne okolice.

Klara Veteršek in Urška Supej sta s projektom Popevke in pravljice predstavili zimzelene melodije in priljubljene slovenske skladbe v moderni duo preobleki, kmalu za tem pa je s svojo energijo in neposrednostjo občinstvo prevzela popularna zasedba Elvis Jackson, ki je poleg dobro poznanih avtorskih komadov preigravala tudi priredbe bandov kot so Megadeth in Metallica. Naslednji vikend je (pretežno ljubljanska) zasedba Masaž po terasi širila dobre vibracije in publiki servirala frekvence, ki masirajo uho.

Za vrhunski zaključek Poletja na terasi so poskrbeli eni in edini – Dan D. V prostor so prinesli domače, sproščeno vzdušje, občinstvo pa so prevzeli z akustičnimi priredbami njihovih največjih hitov in jim pričarali intimen večer.

Fotografije letošnjega koncertnega dogajanja v MCDD in so delo fotografinje Melanie Lorenčič lahko najdete na njihovi Facebook strani MC Patriot in na Instagram profilu @mc_dravinjskedoline.

Vir: MLADINSKI CENTER DRAVINJSKE DOLINE

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

11268

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino